Piekarnia rozpoczęła działalność w 1989r. i do dziś działa utrzymując tradycje rodzinne. Korzystamy z piekarniczych doświadczeń pokoleniowych i jesteśmy jedną z niewielu piekarni, która nadal produkuje chleb naturalnymi metodami i według starych receptur. Korzystając z naturalnego zakwasu wypiekamy znany już i cieszący się powodzeniem CHLEB GRZEŚKOWY. Wykorzystujemy również receptury nowoczesnego piekarnictwa. Bardzo dokładnie śledzimy nowinki tej branży, bierzemy udział w szkoleniach podnoszących nasze kwalifikacje i uczestniczymy w targach piekarniczych w kraju i za garnicą, cały czas rozwijając nasze umiejętności. Naszym dużym atutem jest tradycyjny piec RRK32, w którym wypiekane są nasze produkty i który gwarantuje nam tą jakość i niepowtarzalny smak oraz umożliwia wypieki na naturalnym zakwasie. Jesteśmy członkami SLOW FOOD (nr członkowski 322957) - organizacji typu non-profit, która w manifeście określa swój cel jako: "ochrona prawa do smaku". Zakład dysponuje szerokim i wciąż
rozrastającym się rynkiem odbiorców. Posiadamy bazę transportową, dzięki której wyroby zawsze trafiają do klientów na czas. Budynek oraz ciągi produkcyjne dostosowane są do standardów spełniających wymagania Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej.
Open your mind and travel further