Krótka notka o....

 

            Piekarnia rozpoczęła działalność w 1989r.  i do dziś działa utrzymując tradycje rodzinne. Korzystamy z piekarniczych doświadczeń  pokoleniowych i jesteśmy jedną z niewielu piekarni, która nadal produkuje chleb naturalnymi  metodami i według starych receptur. Korzystając z naturalnego zakwasu wypiekamy  znany już i cieszący się powodzeniem  CHLEB GRZEŚKOWY.   Wykorzystujemy również receptury nowoczesnego piekarnictwa. Bardzo dokładnie śledzimy nowinki tej branży, bierzemy udział w szkoleniach podnoszących nasze kwalifikacje i uczestniczymy  w targach piekarniczych w kraju i za garnicą,  cały czas rozwijając nasze umiejętności. Naszym dużym atutem jest tradycyjny piec RRK32,  w którym wypiekane są nasze produkty i który gwarantuje nam tą jakość i niepowtarzalny smak oraz umożliwia wypieki na naturalnym zakwasie. Jesteśmy członkami SLOW FOOD  (nr członkowski 322957)  - organizacji typu non-profit,  która w manifeście określa swój cel  jako: "ochrona prawa do smaku". Zakład dysponuje szerokim i wciąż 

rozrastającym się rynkiem odbiorców. Posiadamy bazę transportową,  dzięki której wyroby zawsze trafiają do klientów na czas. Budynek oraz ciągi produkcyjne dostosowane są do standardów  spełniających wymagania  Dobrej Praktyki Produkcyjnej  i Higienicznej.

 

 

 
 

Tutaj znajdziesz nasze produkty:

 

FreeTravels

Open your mind and travel further